Saturday, January 13, 2007

Un inceput

Am zis ca o sa scriu in engleza blogul asta. Eh, uite ca nu a ajuns sa fie asa, cel putin pentru un inceput :P. Nu stiu de ce am ales sa fac asta. Probabil unul din motive e ca vroiam sa fiu consistent in ceea ce spun; ii zisesem unui prieten ca ar fi mai util sa-si scrie si el blogul in romana. Desi nu a urmat sfatul tot ma simt probabil constrans de afirmatii anterioare. Vad asta ca un fel de constrangere, dar s-ar putea sa existe motive ascunse pentru care consideram si inainte ca e mai bine sa scrii un blog pe romana.
In primul rand cititorii sunt prieteni sau cunoscuti si ei constituie cea mai mare parte din cei care acceseaza blogul presupun. Daca se intampla ca numarul acestora sa creasca se poate face trecerea la folosirea englezei.
Din alta privinta e foarte probabil ca puterea de formulare a ideilor in limba nativa sa fie mult superioara altor limbi preluate ulterior. Astfel, desi engleza e folosita aproape in toate documentele pe care le citesc in ultima vreme tot cea mai mare parte din formulari sunt pe romana. Se intampla ca unii termeni din engleza sa ajunga in limbajul curent. O evolutie normala a limbajului se poate zice ;)).

3 comments:

Anonymous said...

Bine ai venit in randul (we)bloggerilor. Pentru ca sunt primul care comenteaza posturile tale, o sa-ti compun o poezioara:
Noi, senpaii tai,
Cu adanc respect
Nu iti dam reject
(caci nu suntem rai)
Ci-ti uram cu drag
Sa cresti ca un fag
Plin de veverite
Si cu blogu-acest`,
Plin de har celest,
Sa vrajesti fetite!!

subpic said...

Multumiri insistente primului comentator. Sa speram ca seria de poezii va fi (loop)

Unknown said...

Prima limba pe care o inveti iti este mult mai la indemana fara indoiala si chiar daca citesti documentatie in alte limbi atat timp cat in minte traduci ce citesti in prima limba tot aceasta iti va parea mai expresiva cred.Andrei este foarte valoros dupa parerea mea :).
Nu stiu in ce masura un individ poate sa reuseasca sa gandeasca in mai multe limbi in functie de lucrurile pe care le citeste.Poate doar daca este invatat de mic in paralel mai multe limbi.Daca le invata "mai incolo" cred ca este imposibil.